Visites educatives

Descobrint el Temple és el programa de visites didàctiques de la Basílica de la Sagrada Família: una activitat plantejada des de la curiositat, l’observació i la descoberta per reconèixer els valors artístics, culturals i espirituals de la Basílica.

Una visita que posa l’accent en l’alumnat, amb el suport de quatre recursos:

– Una àmplia oferta, per seleccionar la més interessant per al grup.

– Materials didàctics de suport que permeten interactuar amb els continguts.

– Una dinàmica participativa i grupal.

– Personal especialitzat que acompanya durant el recorregut i motiva a la participació.

CATbotoIns

INFANTIL I CICLE INICIAL DE PRIMÀRIA (3-8 ANYS)

A través d’un recorregut en què l’alumne observa, investiga i es qüestiona el que té al davant, anirà descobrint la llum, les formes i les histories que explica la Basílica. Tres propostes de visita:

 • Visita natura i tecnologia: amb l’objectiu d’experimentar la recerca d’elements naturals com les formes o la llum, amb entusiasme i curiositat, per descobrir la relació entre la natura i l’obra de Gaudí.                      
  Descarrega el dossier de preparació de la visita
escolars_1

VISITA PRIMÀRIA (8-12 ANYS)

A partir de plantejaments conceptuals, de l’experimentació directa i del treball en grup, els alumnes coneixeran diferents aspectes relacionats amb la Sagrada Família i aprendran a gaudir de la seva presència a la ciutat de Barcelona des de quatre òptiques diferents:

 • Visita simbòlica-espiritual: els alumnes descobriran el valor religiós del temple tant des del punt de vista del seu embolcall extern, ple de simbologia i d’històries, com intern, a partir d’una concepció de la casa de Déu diferent.
  Descarrega el dossier de preparació de la visita
escolars_2

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA (12-16 ANYS)

Es convida l’alumne a descobrir el projecte de creació del temple, tot valorant-ne la magnitud i vinculant-s’hi emocionalment. Una tauleta tàctil se suma a la visita i fa de suport als reptes i enigmes que planteja el guia. Quatre tipologies de visita:

 • Visita historia i societat: anàlisi del context social de l’època en que es comença a construir la Sagrada Família, el seu desenvolupament i el reflex dels valors de la catalanitat i la cultura que l’arquitecte va voler plasmar.
  Descarrega el dossier de preparació de la visita
escolars_3

VISITA SECUNDARIA POSTOBLIGATÒRIA (16-18 ANYS)

La visita “Un projecte inspirador” planteja als alumnes el repte d’aprendre a conceptualitzar i dissenyar projectes d’alta complexitat. Amb una metodologia d’activitats basada en el desenvolupament de competències, els estudiants es vinculen amb el temple i aprofundeixen en valors com la col·laboració i el treball en equip. Amb l’ajuda d’una tauleta, accediran a detalls difícils de veure a simple visita, en una visita eminentment interactiva. Dos tipus d’enfocaments:

 • Visita arquitectònica: una visita on l’alumne coneixerà totes les vessants de l’arquitecte i de la seva obra amb especial atenció a la combinació de les diferents tècniques arquitectòniques.
 • Visita simbòlica: un recorregut complet amb activitats específiques on l’alumne coneixerà en profunditat la vessant simbòlica de la historia i de la fe cristiana a través de l’arquitectura i dels grups escultòrics del temple.

Descarrega el dossier de preparació de la visita

VISITA BATXILLERAT

VISITES EDUCATIVES PER A DOCENTS
Ara mateix no hi ha visites programades.

www.sagradafamiliaorg/activitats-escolars/

Tel.: 93 198 07 05

Mail: reserves@sagradafamiliaorg

De dilluns a divendres, de 9:00 a 19:00h

escoles