Centre de documentació

El Centre de documentació de la Sagrada Família és responsable de definir, dirigir i gestionar totes aquelles actuacions encaminades a la recerca, custòdia, conservació i difusió del patrimoni documental i bibliogràfic que permeten profunditzar diàriament en més d’un segle d’història del temple.

El Centre és hereu de l’activitat iniciada pels deixebles d’Antoni Gaudí, fruit de la necessitat de recuperar tota la informació perduda en la crema del seu estudi, per poder continuar les obres amb la màxima fidelitat respecte al projecte original.

Avui dia, el Centre de documentació s’encarrega de gestionar la documentació vinculada a les activitats de la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, així com de fomentar la investigació sobre la vida i obra d’Antoni Gaudí.

arxiu2_300

Fons documental

Biblioteca: compta amb uns 3.500 volums entre els quals s’inclou una amplia col·lecció bibliogràfica de temàtica gaudiniana, així com altres obres sobre Modernisme, Arquitectura, Arts Decoratives, Barcelona, Art Català, Escultura, Pintura, etc.

Hemeroteca: amb una superfície de 30,24 metres lineals, inclou publicacions periòdiques des del 1866 fins a l’actualitat sobre la Sagrada Família, Antoni Gaudí i Barcelona, principalment. Destaca la revista El Propagador de la Devoción a San José, autèntic dietari dels primers anys de construcció del temple, així com altres publicacions sobre arquitectura, societat catalana, cultura o art: Barcelona Atracción, ¡Cu-Cut!, Miscellanea Barcinonensia, Cuadernos de Arquitectura y Urbanismo , Nexus, etc.

Fototeca i videoteca: inclou més de 10.000 fotografies i unes 8.000 filmacions que il·lustren el procés de seguiment de l’obra, així com els diferents actes realitzats: misses, concerts, portes obertes…

Fons personals: comprèn donacions i llegats d’arquitectes i altres personalitats vinculades a Gaudí i al procés de construcció del temple.

Planoteca: consta dels plànols utilitzats per fer l’obra del temple de la Sagrada Família. L’accés és restringit.

Béns culturals mobles: inclou l’inventari de les peces exposades al museu i dels béns mobles conservats a la Basílica. Gestiona el moviment d’aquestes peces.

CONTACTE

Horari d’atenció al públic:
De 9:30 a 14:00 i de 15:30 a 18:00.
C/ Sicília, 286. Baixos
Tel.: +34 93 208 04 14
A/e: centredocumentacio@sagradafamilia.org

Truqueu-nos o escriviu-nos, i us ajudarem a trobar el que busqueu.
Cal concertar cita prèvia per telèfon o correu electrònic.

Visita virtual
Descobreix les formes i estructures úniques de la basílica des de dins!