Exposició itinerant

GAUDÍ I LA SAGRADA FAMÍLIA. UNA EXPERIÈNCIA INTERIOR
La Sagrada Família t’obre les portes

La Sagrada Família dona a conèixer l’obra mestra de Gaudí amb una exposició itinerant.

A causa de l’interès patrimonial de la Sagrada Família, i conscients de la transcendència que suposa la recta final de la construcció, la Junta Constructora de la Sagrada Família impulsa un nou projecte d’exposició itinerant per apropar l’experiència de conèixer la Basílica.

El contingut de la mostra permet fer una aproximació a la figura de Gaudí i a la seva obra mestra, la Sagrada Família, amb la voluntat de donar-la a conèixer a tots els públics.

Així doncs, l’exposició mostra una escenografia lleugera en què predominen les imatges per davant dels textos per poder oferir al visitant una forma més vivencial, visual i atractiva d’apropar-se al temple i a la figura del genial arquitecte. A través d’un procés de descobriment progressiu, es poden conèixer la seva forma innovadora de treballar, les seves tècniques i les seves fonts d’inspiració.

L’exposició incorpora diverses peces audiovisuals i es tanca amb una maqueta del temple acabat que permet descobrir com serà la Sagrada Família un cop fet realitat el somni de Gaudí.

La mostra s’exhibirà a diversos museus i espais diocesans. Després de passar per l’Alma Mater Museum (Saragossa) i el Palacio de Gaudí (Astorga), des del 6 de juny fins al 30 de setembre podrà visitar-se a l’Espacio Cultural del Monasterio de San Martín Pinario, seu del Seminari Major de Santiago de Compostel·la (Galícia).

Gaudí i la Sagrada Família

Antoni Gaudí (1852 – 1926), figura universal de l’arquitectura moderna, va aportar una metodologia pròpia única i sense precedents en aquest camp. El seu màxim exponent és la Basílica de la Sagrada Família, projecte en la construcció del qual va començar a treballar el 1883 i al qual va dedicar quaranta anys de la seva vida.
Conscient del fet que no la podria acabar, va deixar maquetes, plànols, fotografies i dibuixos documentats, els quals han permès a les generacions successores continuar la seva obra.
Avui dia, i gràcies a l’esforç de moltes persones que han contribuït amb esforç o amb donatius, encara un camí transcendent cap al 2026, any en què està previst que finalitzi la part arquitectònica.

expo pagina 1

Saragossa

Vistes de les diferents àrees de l'exposició itinerant "Gaudi i la Sagrada Familia. Una experiencia interior" instal·lades a les dependències del Palau episcopal d'Astorga.

Astorga

20180605_EXPO_SANTIAGO_previ_002

Santiago de Compostel·la