La Fundació

El Temple Expiatori de la Sagrada Família està gestionat per una fundació eclesiàstica creada el 1895.

La finalitat fundacional de la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, creada com a fundació eclesiàstica el 20 de juliol del 1895, és l’administració dels pressupostos i l’execució del projecte de construcció d’un temple dedicat a la Sagrada Família, seguint fidelment les directrius inicials d’Antoni Gaudí.

Està formada per l’Arquebisbe de Barcelona i un grup de patrons que hi col·laboren de forma desinteressada.

La Sagrada Família, com a temple expiatori, s’ha construït des dels seus inicis exclusivament gràcies a donatius i aportacions de milers de persones al llarg d’aquests anys.

logosagradafamiliaopt-300x152

Des de l’any 1992, la Fundació també administra i gestiona la Casa Museu Gaudí, residència de l’arquitecte des del 1906 i fins al 1925. L’edifici va ser construït com a casa mostra del projecte d’urbanització del Park Güell, i el projectà Francesc d’Assís Berenguer i Mestres (1866-1914), amic i mà dreta de l’arquitecte. La casa va passar a mans d’uns particulars després de la mort de Gaudí i, a partir de l’any 1963, es va obrir al públic com a Casa Museu Gaudí.

El propòsit de la Fundació és difondre la vida i l’obra de l’arquitecte, i és per aquest motiu que ha condicionat la casa amb l’objectiu d’evocar els anys en què Gaudí hi va viure i mostrar el mobiliari i altres elements dissenyats per ell mateix.

logotallat-300x128

La Sagrada Família, com a temple expiatori, s’ha construït des dels seus inicis exclusivament gràcies a donatius i aportacions de milers de persones al llarg d’aquests anys.

Membres

 

Emm. i Rvdm. Sr. Cardenal Joan Josep Omella i Omella
Arquebisbe Metropolità de Barcelona
President nat
Sr. Esteve Camps i Sala President delegat
Sra. Maria Carulla de Tomàs Vicepresidenta
Sr. Pere Alegrí i Guitart Tresorer
Sr. Jaume Solé Janer Secretari
Mons. Sergi Gordo Rodriguez Vocal
Sra. Joaquima Alemany i Roca Vocal
Sra. Mar Galceran Peiró Vocal
Sr. Guillem López Casasnovas Vocal
Sr. Joan Trias de Bes Mingot Vocal
FotoLaFundacion
Tu també en pots formar part!
Totes les activitats a la Sagrada Família