03/01/2018

Amb ells es completa el pla estratègic de seguretat del temple, que va començar a aplicar-se fa més d’un any

Aquest matí s’ha presentat el nou espai per accedir a la Sagrada Família, el qual incorpora arcs i escàners per detectar possibles objectes prohibits, com ara armes blanques, de foc o explosius. Els nous accessos, que, a més, permeten una entrada al temple més senzilla, còmoda i fàcil, estan ubicats al carrer de la Marina.

Aquest sistema ja està implementat a edificis singulars de caràcter similar, com ara l’Alhambra de Granada o els Museus Vaticans. En el cas de la Sagrada Família, la implantació ve motivada per l’elevat volum de visitants que rep —més de 4,5 milions el 2017— i pel fet de ser un edifici turístic que forma part del Patrimoni Mundial de la UNESCO i que està situat al mig de la ciutat. «Amb aquests nous accessos finalitza el pla estratègic de seguretat de la Basílica que vàrem encetar fa més d’un any i en el qual han col·laborat els Mossos d’Esquadra», ha destacat Xavier Martínez, director general de la Sagrada Família, en la presentació d’aquest espai.

Els accessos nous, que van entrar en funcionament a finals de desembre, milloren el sistema de seguretat amb què el temple comptava fins ara, i que consistia en un sistema de revisió individual de bosses i un detector de metalls per a tots els visitants.

201712_ACCESOS_018 201712_ACCESOS_023