SF18_SS_Generic_Header_Petit_CAT

 

02/03/2018

La Basílica ofereix, entre d’altres, un concert i un taller familiar.

Simbòlicament, la Basílica de la Sagrada Família és l’expressió en pedra de la fe cristiana, i com a tal, la façana de la Passió explica el període de vida de Jesús que va transcórrer entre el Sant Sopar, la seva mort i la seva resurrecció.

La Setmana Santa significa, doncs, mort i patiment, però també l’esperança de la resurrecció. Per això, la Sagrada Família us anima a compartir aquestes dates amb nosaltres i a viure la Setmana Santa amb les activitats següents:

 

TALLER FAMILIAR DE PALMES AMB ACTIVITAT DE DESCOBERTA

Per tal que els més petits de casa puguin conèixer el significat de la Setmana Santa i el vincle d’aquestes dates amb la Basílica, hem organitzat una activitat familiar que consisteix en una visita guiada al temple, un room escape i un taller en el qual els nens i les nenes podran elaborar la seva pròpia palma per al Diumenge de Rams.
La visita guiada se centrarà en la vida de Jesús i farà èmfasi en la part final de la seva vida, la passió, i en com aquesta va quedar recollida a través de les escultures de Josep Maria Subirachs a la façana de la Passió. En finalitzar, les famílies participaran en un room escape, una activitat ambientada en el taller del Subirachs en la qual hauran de resoldre diferents enigmes amb l’objectiu d’aconseguir el material necessari perquè els nens i les nenes creïn les seves palmes.
El taller de palmes consistirà en l’elaboració d’una palma amb el trenat tradicional que els petits es podran endur a casa per celebrar amb ella el Diumenge de Rams. L’activitat tindrà lloc al claustre de Montserrat, on els pares podran visitar una exposició sobre les palmes d’Elx (Alacant), que arriba a la Basílica gràcies a un intercanvi cultural amb el Palmerar d’Elx, el qual abasteix de palmes el Vaticà.

L’activitat s’adreça a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys. El preu de l’activitat és de 6,5 euros per persona (adults i infants).

L’aforament està limitat a quinze nens/es per taller. El màxim d’adults acompanyants serà de dos per família. Les reserves s’han de fer enviant un correu electrònic a l’adreça taller@sagradafamilia.org en el qual s’indiqui el dia i l’hora en què es vol participar en el taller. L’activitat té una duració aproximada de dues hores.

Dates i horaris dels tallers:

  • 10, 17, 24, 26, 27, 28, 29, 30 i 31 de març, sessions a les 10 h i a les 12 h.
  • 2 d’abril, sessions a les 10 h i a les 12 h.
  • 11 i 18 de març, sessions a les 10:30 h i a les 12.30 h.
  • 1 d’abril, sessions a les 10:30 h i a les 12.30 h.

 

CONCERT DE SETMANA SANTA

El 17 de març a les 18 h, la Basílica acollirà el tradicional concert de Setmana Santa, en aquesta ocasió a càrrec de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, la coral Polifònica de Puig-reig, el Cor de Cambra Sant Cugat, i els solistes Maria Camps i Xavier Mendoza. Tots ells interpretaran la Cantata de Randa, una obra composta per Salvador Brotons, el qual dirigirà el concert, a partir d’un llibret de Neus Dalmau basat en la vida, l’obra i el temps de Ramon Llull. La duració aproximada del concert és de 45 minuts.

Salvador Brotons és un compositor i director nascut a Barcelona. Ha estat primera flauta a l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i a l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Amb la seva primera simfonia va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona, un dels guardons amb què ha estat reconegut.

Neus Dalmau és una artista barcelonina. Divulgadora de les obres de Ramon Llull i Jacint Verdaguer, ha fundat i dirigeix l’associació cultural sense ànim de lucre L.E.A.D. (Laboratori d’Expressions Artístiques i Desenvolupament) amb l’objectiu de promoure les arts en tots els seus aspectes.

El Cor de Cambra Sant Cugat és una formació de recent creació que reuneix un grup de cantaires amb una contrastada experiència en el cant coral i units pel desig de fer música amb la màxima qualitat i rigor. Ha actuat, entre d’altres, al Cicle Coral de Sant Feliu de Llobregat, al de Cantates Solidàries de Badalona i al de Música Sacra de Cardona.

La Polifònica de Puig-reig desenvolupa una intensa activitat a Catalunya i en l’àmbit internacional. Dirigida en l’actualitat per Josep Maria Conangla, l’any 1993 li va ser atorgada la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya amb motiu del seu 25è aniversari.
20170401_CONCERT_SETMANA_SANTA_050
L’Orquestra Simfònica Sant Cugat va ser creada l’any 1990 i, des de llavors, ha realitzat més de 500 concerts a diferents escenaris de Catalunya. El seu repertori és molt ampli i interpreta diferents estils, des del jazz fins a la música popular o l’òpera.

Maria Camps és una soprano que ha desenvolupat rols principals en nombrosos títols d’òpera, sarsuela, cantata i oratori. Ha ofert diversos concerts i muntatges escènics, actuant amb La Fura dels Baus, l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu de Barcelona o l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, entre d’altres.

Xavier Mendoza Oliva és un baríton nascut a Girona i membre de l’Escolania de Montserrat. Ha participat en diverses produccions i ha rebut el premi de cantant català destacat al V Concurs Internacional de Cant Jaume Aragall i el premi extraordinari del V Concurs Internacional de Cant Líric Germans Pla.

Aconsegueix les teves entrades a través de la nostra pàgina de Facebook!

La Sagrada Família posa a disposició de la ciutadania 200 entrades dobles que se sortejaran entre tots els participants que s’inscriguin en la nostra promoció entre els dies 2 i 7 de març. El sorteig se celebrarà el dia 8 de març i, en cas de ser un dels premiats, t’ho comunicarem directament per correu electrònic. Participa i estigues atent a la teva bústia de correu!

 

IL·LUMINACIÓ DE LA FAÇANA DE LA PASSIÓ

Per omplir de llum la Setmana Santa, gaudirem d’una il·luminació locutada acompanyada de música a la façana de la Passió. Tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 de març a les 20.45 h i a les 21.30 h (dues sessions cada dia amb una duració aproximada per sessió de trenta minuts).

A la façana de la Passió, Gaudí hi va expressar les últimes hores de la vida de Jesús a través de dotze grups escultòrics tallats per l’escultor Josep Maria Subirachs. Amb una locució musicada que acompanyarà la il·luminació, es narraran les escenes de la Passió i la mort de Jesucrist.

Aquesta activitat és gratuïta i oberta a tota la ciutadania i, per facilitar que tothom en pugui gaudir, s’obrirà la porta de la façana perquè us hi pugueu apropar i visualitzar-ho millor. L’aforament estarà limitat a 200 persones. Us hi esperem!

 

MISSA DE DIUMENGE DE RAMS

20170409_MISSA_RAMS_059
El diumenge 25 de març del 2018, a les 12 h, viurem la celebració del Diumenge de Rams amb la popular i festiva benedicció de rams i la celebració de l’eucaristia.

La cerimònia s’iniciarà a l’interior de la Basílica a les 12 h. A continuació, es procedirà a la benedicció dels rams a l’interior i, a les 12.15 h aproximadament, es farà la benedicció de rams a l’exterior del temple per a tothom qui vulgui venir a la Plaça de la Sagrada Família. Finalment, se celebrarà l’eucaristia a l’interior de la Basílica.

Per assistir a la celebració de l’eucaristia a l’interior de la Basílica, és imprescindible presentar una invitació que es pot recollir al Seminari Conciliar de Barcelona (carrer de la Diputació, 231) de 10 a 14 h i de 16 a 20 h del 19 al 23 de març. Les invitacions es distribuiran fins que s’exhaureixin.